Invitație Conferință AS PRIM 2023

14 Noiembrie 2023

Asociația Medicilor de Familie Brașov 2008, în parteneriat cu Universitatea Transilvania, prin intermediul Facultății de Medicină, are bucuria de a anunța organizarea celei de-a doua ediții a Conferinței AS-PRIM, ce va avea loc în perioada 7-9 Decembrie 2023, la Brașov!

Anul trecut, la prima ediție, am fost alături pentru a parcurge medicina etapelor vieții și am avut parte de sesiuni plenare și ateliere care au surprins aspecte clinice variate din zona preventivă și curativă dedicate copiilor, adolescenților, adultului tânăr, precum și problematica complexă a vârstnicului, în echipa de asistență medicală primară.

În acest an ne concentrăm pe o temă de interes major pentru sănătatea populației și anume prevenția oncologică!

Pregătim un program complex, cu paneluri de excepție, minisimpozioane, dezbateri, un concurs de postere cu teme de mare interes care reunește timp de 3 zile personalități medicale din țară și străinătate din diferite arii de expertiză relevante prevenției oncologice, la care sperăm să vă avem alături.

În cadrul acestei conferințe, ne propunem ca alături de invitați din toate ariile de expertiză relevante prevenției oncologice, atât din țară cât și din străinătate, să discutăm aspecte legate de factorii de risc de mediu și stil de viață cu rol în oncogeneză, metode de screening și diagnostic precoce al cancerelor,  modalitatea de implementare a intervențiior preventive specifice pentru fiecare tip de cancer și identificarea de metode de scurtare a timpilor de așteptare de la diagnostic la tratament.

Prelegerile plenare vor fi completate de ateliere practice în domeniul abilităților specifice în prevenția oncologică, dar și ateliere de comunicare și metode de suport psihologic pentru pacienți și aparținători.

Vă propunem o conferință închegată, cu o temă centrală de mare actualitate, în cadrul căreia drumul pacientului este clarificat de la diagnostic precoce la tratament, cu participarea tuturor actorilor din sistemul de sănătate care sunt implicați în problematica pacientului oncologic.

Vom vorbi cu pacienții supraviețuitori de cancer, iar experiențele lor vor fi pentru noi lecții de învățat în vederea asigurării celor mai bune metode de prevenție și tratament.

Conferința se va desfășura ON SITE în cadrul generos al Aulei Universității Transilvania din Brașov, fiind un eveniment interdisciplinar care susține eforturile de formare a profesioniștilor din prima linie a sistemului de sănătate.

Conferința este creditată CMR și OAMMR cu puncte EMC.

Vă așteptăm între 7-9 Decembrie 2023 în orașul de poalele Tâmpei pentru a lua parte la un program științific special creat pentru profesioniștii din domeniul medical!

Pentru programul conferinței puteți accesa link-ul  Program stiintific – as-prim.ro, iar pentru înscriere vă rugăm să accesați  Taxe – as-prim.ro. Pe larg detaliile conferinței pe https://as-prim.ro/

De asemenea, întrucât mai avem și alte surprize de anunțat, vă invităm să urmăriți paginile noastre:

Facebook: Conferința AS-PRIM Brașov 2023

Instagram: asprim_brasov

Vă vom sta la dispoziție pe toată durata conferinței și pentru alte detalii nu ezitați să ne contactați.

Vă așteptăm cu drag,

Cu deosebită considerație, 

Conf. Dr. Med Andrea Elena NECULAU

Președintele Conferinței AS-PRIM